Voorbeeld sollicitatiebrief Leraar/ Docent/ Onderwijs

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Hieronder hebben we een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een leraar, een leerkracht of een docent in het onderwijs.

Bekijk ook andere voorbeeld motivatiebrieven in het onderwijs:

sollicitatiebrief voorbeeld onderwijs leerkracht
sollicitatiebrief voorbeeld onderwijs leerkracht

Template voorbeeld sollicitatiebrief docent, leerkracht, onderwijs

Geachte [NAAM CONTACTPERSOON],

Op [LOCATIE WAAR JE DE VACATURE HEBT GEZIEN] zag ik de vacature van [NAAM FUNCTIE] op de [NAAM INSTANTIE] en ik werd meteen enthousiast. Met deze brief wil ik graag laten zien dat ik dé geschikte kandidaat ben voor de functie.

Van jongs af aan wist ik al dat ik in het onderwijs wilde werken. [VORIG JAAR/ X JAAR GELEDEN] heb ik dan ook de lerarenopleiding [NAAM OPLEIDING] afgerond en momenteel werk ik als [INVALKRACHT/ LEERKRACHT/ ETC] op de [NAAM INSTANTIE]. Ik geef hier met veel enthousiasme [VAK] aan [KLAS]. Wat mij aanspreekt in het onderwijs is de interactie met de kinderen, met name omdat ze in deze leeftijdsklasse [REDEN WAAROM DEZE LEEFTIJDSKLASSE ZO INTERESSANT IS VOOR JE]. Ik ben een geduldig en sociaal persoon en een echte teamspeler die zich eenvoudig aan anderen aanpast en zaken graag met humor benadert.  

Ik merk al een tijdje dat ik toe ben aan een volgende stap met meer verantwoordelijkheid. Graag zou ik mijn ervaring in [NOEM SPECIFIEK JE ERVARING] willen meenemen om een succes te maken van [FUNCTIE TITEL] en me volledig te richten op [X].

Om u een beter beeld te geven van mijn kennis en ervaring heb ik mijn cv bijgevoegd. Met plezier geef ik in een mondeling gesprek een toelichting op mijn sollicitatie.

Met vriendelijke groet,
 
[VOORNAAM & ACHTERNAAM]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv voorbeeld Leraar/ Leerkracht

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een Leraar.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?