Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Hbo-docent

sollicitatiebrief docent hbo

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor de functie van een Hbo-docent? Dan ben je hier op het juiste adres. De perfecte sollicitatiebrief of motivatiebrief zorgt ervoor dat jij wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Hieronder vind je een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief voor Docent in het hoger onderwijs (hogeschooldocent).

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Gebruik het voorbeeld als inspiratie en maak je brief eigen met jouw werkervaring en vaardigheden.

Wat doet een Hbo-docent?

In het hoger beroepsonderwijs bereid je studenten voor op de werkpraktijk. Door kennisoverdracht maar ook door coaching en studieloopbaanbegeleiding. Als Hbo-docent doceer je zowel praktische vaardigheden als de theoretische onderbouwing.

Je ontwikkelt je eigen lesmateriaal en kunt werken met bestaande methodes. Je geeft hoorcolleges en werkcolleges, maar geeft studenten ook individuele begeleiding. Je draagt, samen met andere docenten, actief bij aan het constant verbeteren van de opleiding.

Breng jouw expertise over in je brief en laat zien wat je vaardigheden zijn als docent.

Voorbeeld sollicitatiebrief docent hogeschool

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Al tijdens het eerste jaar van mijn Bachelor [naam studie] wist ik dat ik mijn opgedane kennis wil overbrengen op anderen. De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij Hogeschool [naam vorige werkgever] en nu is het tijd voor mijn volgende stap. U geeft in uw vacature aan op zoek te zijn naar een Hbo-docent met ervaring in scriptiebegeleiding. Dat sluit precies aan bij mijn profiel en mijn ambities voor de toekomst.

In mijn vrije tijd gaf ik vier jaar lang huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren, naast mijn Bachelor. Daarna was het een logische vervolgstap om tijdens mijn Master [naam studie] aan de slag te gaan als scriptiecorrector bij een bureau. Naast feedback over taal, opbouw en bronvermelding, vond ik het nuttig om maatwerk te leveren en tips te geven waar ik maar kon. Na mijn afstuderen haalde ik een basiskwalificatie onderwijs en kon meteen aan de slag bij [hogeschool].

Ik heb ervaring met het geven van zowel hoorcolleges als werkcolleges en heb samen met collega’s een nieuw curriculum vormgegeven voor verschillende vakken. Op mijn cv, te vinden in de bijlage, staat een uitgebreidere lijst met taken omschreven. Belangrijk om te vermelden is dat ik ervaring heb met het intranet [naam systeem], dat u noemt in de vacature. 

Als werknemer én docent ben ik betrokken, pro-actief en flexibel. Ik ben een kei in snelle probleemoplossing, maar houd altijd oog op de lange termijn. Daarom zou ik mij graag voor langere tijd verbinden aan uw Hogeschool en een bijdrage leveren aan de best mogelijke opleiding [naam opleiding]. Ik kom graag langs op gesprek om mijn ervaring en ambities toe te lichten. 

Met vriendelijke groet,

[naam]

Bekijk ook andere voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor een sollicitatiebrief die opvalt. Lees hier verder voor meer informatie en tips.

Een sterke openingszin

Wist je dat de lezer binnen een paar seconden besluit of jouw brief de moeite waard is? Daarom is een goede openingszin onmisbaar voor je sollicitatiebrief.

Bekijk alle tips voor een perfecte openingszin. Of gebruik een van deze 50 voorbeelden van effectieve openingszinnen.

Een goede afsluiter

Niet alleen een goede openingszin, ook een opvallende afsluiter is belangrijk. Je wil ervoor zorgen dat je een blijvende indruk achterlaat en dat je brief uitnodigt tot een gesprek. Lees hier 15 voorbeelden van de beste slotzinnen om je op weg te helpen naar de perfecte afsluiter.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Cv voorbeeld docent hbo

We hebben ook een sterk cv voorbeeld voor een Hbo Docent gemaakt.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken