Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief Systeembeheerder/ ICT

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

sollicitatiebrief voorbeeld ict

Hieronder hebben we een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een Systeem Beheerder of een Technische Applicatie Beheerder.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Heel veel succes met het schrijven van jouw brief!

Voorbeeld sollicitatiebrief Systeembeheerder/ Technische Applicatie Beheerder

Geachte [NAAM],
 
De [HEER/MEVROUW] [NAAM REFERENTIE], [FUNCTIETITEL REFERENTIE] bij [NAAM ORGANISATIE REFERENTIE], adviseerde me bij u te solliciteren naar de functie van systeembeheerder. Na het telefoongesprek met [NAAM CONTACTPERSOON] werd ik nog enthousiaster en besloot ik onmiddellijk te solliciteren.
 
In [DATUM] ben ik afgestudeerd aan de [NAAM SCHOOL] in de studierichting van [NAAM STUDIERICHTING]. Hierin heb ik veel theorie geleerd die ik meteen in de praktijk kon brengen voor mijn hobby: het schrijven van computerprogramma's en het maken van websites. Deze handson ervaring zorgt ervoor dat ik niet alleen kan denken in abstracte plaatjes, maar daadwerkelijk weet wat wel en niet werkt in de praktijk. 

Als aanvulling op mijn opleiding heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen op het gebied van [NOEM JE MEEST RELEVANTE CURSUSSEN EN OPLEIDINGEN] om zo mijn informatica-kennis te verbreden. Daarnaast heb ik stage gelopen bij [NAAM ORGANISATIE] en heb daar geleerd om systemen te beheren binnen een internationaal speelveld. Mijns inziens beschik ik door mijn opleiding, (stage)ervaring en mijn algemene computer interesse over voldoende kwaliteiten om in aanmerking te komen voor de functie van systeembeheerder binnen uw organisatie.
 
Voor relevante ervaring met betrekking tot mijn werkzaamheden verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Deze brief is slechts een eerste aanzet. Ik zou het prettig vinden deze sollicitatie voort te zetten in een persoonlijk gesprek.
 
Met vriendelijke groet,
 
[VOORNAAM & ACHTERNAAM]

Bekijk andere goede voorbeeld sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: de complete gids

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief?

Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar.

Bekijk de nieuwste vacatures

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin of een van deze 50 voorbeeldzinnen.

Cv Systeembeheerder/ Technische Applicatie Beheerder

Je cv is het belangrijkste document tijdens je sollicitatie.

Daarom hebben we ook een voorbeeld cv Systeembeheerder voor je gemaakt inclusief de beste tips.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Mooie cv template nodig?

popup cv maken