Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor de functie van Product Owner

sollicitatiebrief product owner

Heb jij een uitdagende functie voor Product Owner op het oog?

Solliciteer met een professioneel cv en een pakkende sollicitatiebrief.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Heb je je cv op orde maar zoek je inspiratie voor de sollicitatiebrief?

Dan helpen we je graag op weg met een voorbeeldbrief.

In dit artikel geven we je handige tips waarmee jij die baan als Product Owner te pakken krijgt.

Wat doet een Product Owner?

Een Product Owner is de spin in het web van een Scrum team. Je vervult een sleutelrol in dit team, want jij bent degene die de lijnen bewaakt, prioriteiten bepaalt, communiceert met alle stakeholders én de visie op het eindresultaat scherp houdt. Je bent een teamspeler en kunt goed communiceren met zowel je team als met alle stakeholders die bij je project horen. Jij zorgt, samen met je Scrum team, voor het succes van het project!

Een baan als Product Owner wordt genoemd in de top 5 van goed betaalde opkomende IT-banen.

Solliciteer snel naar deze baan en put inspiratie uit de voorbeeldbrief die we voor je opgesteld hebben.

Zo kom jij snel op gesprek bij je nieuwe werkgever.

Voorbeeld sollicitatiebrief

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Bij het zien van de vacature voor Product Owner op [website] werd ik meteen enthousiast. Het beschikbaar komen van deze vacature is voor mij een gouden kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De functie lijkt me op het lijf geschreven en vooral de samenwerking met meerdere Scrum teams spreekt mij hierin erg aan.

Wie ben ik? Mijn naam is [naam]. Ik ben nu 8 jaar werkzaam bij [bedrijf], eerst in de rol van Product Manager, daarna ben ik doorgestroomd naar een leidinggevende functie binnen mijn afdeling. In 2018 hebben we als bedrijf de transitie gemaakt naar agile werken. De hele afdeling is in die tijd geschoold in agile werken en ik pakte daarin de rol van Product Owner op. 

Deze functie past mij heel goed en ik voel me als een vis in het water in die rol. Juist omdat je continu scherp moet blijven, niet alleen op de ontwikkelingen van het team, maar ook of de ontwikkelingen stroken met de wensen en eisen van de opdrachtgevers en stakeholders. Door de resultaten die mijn team behaalde zijn steeds meer afdelingen overgegaan op de agile manier van werken. Hierbij heb ik de nieuwe Product Owners begeleid in hun nieuwe rol.

Ik omarm de voordelen die agile werken biedt, die flexibele mentaliteit past bovendien goed bij mij. Verder ben ik een goede organisator en hou ik voortdurend een vinger aan de pols bij alle betrokkenen om zo met het team het ideale resultaat te behalen. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in voor uw organisatie en maak ik ook uw projecten tot een geslaagde teamprestatie. Ik kijk met belangstelling uit naar uw reactie.

Vriendelijke groeten,
[naam]
[contactgegevens]

Heb je inspiratie opgedaan uit deze sollicitatiebrief voor de vacature van Product Owner? Fijn! Neem hem niet helemaal over, maar bekijk welke delen je zou kunnen toepassen in je eigen brief.

Benoem je eigen kwaliteiten, gebruik je eigen motivatie (wat spreekt je aan in de vacature) en schrijf de brief in je eigen stijl.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Klaar voor een final check? Voorkom deze 10 veelgemaakte fouten in je sollicitatiebrief.

Je sollicitatiebrief helemaal af?

Dan wensen we je veel succes in je sollicitatie als Product Owner.

Denk er wel aan dat de opmaak (layout) van je sollicitatiebrief ook erg belangrijk is.

Cv voorbeeld Product Owner

We hebben ook een cv voorbeeld gemaakt voor een Product Owner. Gebruik dit als inspiratie voor jouw eigen cv.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken