Sollicitatiebrief Scrum master (inclusief voorbeeld)

sollicitatiebrief scrum master

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van Scrum Master.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief gaat schrijven.

Een scrum master wordt ook weleens een agile coach of business coach genoemd.

Voorbeeld sollicitatiebrief Scrum master

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Begrijpt u het belang van een agile transformatie, maar weet u niet waar u moet beginnen? Met mijn 10+ jaar ervaring heb ik alle kennis in huis om jullie te helpen met het neerzetten van een organisatie die klaar is voor de toekomst.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als scrum master binnen grote corporate organisaties. Daarbij heb ik direct samengewerkt met senior management, waarbij ik veel verantwoordelijkheid heb gehad in [relevante verantwoordelijkheid] en veel resultaat heb bereikt.

Ook heb ik veel geïnvesteerd in het opbouwen van goedlopende teams. Het continu werken aan kleine verbeteringen geeft mij heel veel voldoening. Door hierbij integer, respectvol en betrouwbaar te opereren, is het gelukt om [belangrijkste resultaat] te behalen.

Als scrum master heb ik geleerd dat de nadruk altijd dient te liggen op het team als geheel, omdat zo de talenten van individuele teamleden het beste tot hun recht kunnen komen. Ik probeer zoveel mogelijk het goede voorbeeld te geven, erkenning te geven wanneer dat terecht is en altijd opbouwend te zijn in mijn kritiek.

Voor meer relevante ervaring verwijs ik u naar mijn cv. Ik zou het prettig vinden deze sollicitatie voort te zetten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[jouw voornaam en achternaam]

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar.

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een sterke openingszin.

Mooie cv template nodig?