Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Onderwijsassistent

Je gaat solliciteren voor een baan als onderwijsassistent, maar je hebt nog wat hulp nodig bij je brief. Daar gaan wij je bij helpen! Bekijk het voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een sollicitatie als onderwijsassistent. Daarnaast geven we meer handige tips voor een goede motivatiebrief.

sollicitatiebrief onderwijsassistent

Wat doet een Onderwijsassistent?

Als onderwijsassistent ondersteun je de leraar die voor de klas staat, zodat die zich kan richten op lesgeven. Je taken stem je af met de docent en de school. Denk aan uitjes organiseren, begeleiden bij groepswerk en materialen verzorgen.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Je kunt assistent worden in bijna alle lagen van het onderwijs. Een assistent BVE ondersteunt in het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. In het speciaal onderwijs heet het beroep klassenassistent.

De voorbeeldbrief is voor een sollicitatie als onderwijsassistent in het basisonderwijs.

Voorbeeld sollicitatiebrief Onderwijsassistent

Met dit voorbeeld kun je aan de slag met je eigen brief.

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Toen ik de vacature voor een onderwijsassistent zag op Meesterbaan.nl, wist ik meteen: dat ben ik! U geeft aan dat u zoekt naar een assistent die inzetbaar is in alle groepen. Graag stel ik me voor als de flexibele kandidaat met organisatietalent die u zoekt.

In 2017 ben ik begonnen met een Mbo 3-opleiding Kinderopvang. Tijdens die opleiding kwam ik erachter dat ik vooral graag kinderen help bij het leren. Ik besloot dus om als vervolgopleiding de didactische kant op te gaan. Het werd een bbl Onderwijsassistent, en daar zat ik helemaal op mijn plek.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik geassisteerd op basisschool Het Kompas, een OBS waar veel nadruk ligt op samenwerken. Ik heb met veel plezier kinderen van groep 5 t/m 8 begeleid bij groepsopdrachten. Mijn ambitie is nu om ook met de onderbouw te werken.

Naast mijn opleiding heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met groepsactiviteiten voor kinderen. Op mijn sportclub organiseer ik een jaarlijkse feestdag met veel spelletjes. Daarnaast heb ik de afgelopen 4 jaar gewerkt als begeleider op een zomerkamp voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

Door deze ervaringen kan ik werken met alle leeftijden tot 12 jaar, ik ben dus flexibel inzetbaar in alle klassen op het primair onderwijs. Mijn ervaring met organisatie en planning maakt me een assistent die goed overzicht houdt en oplossingsgericht werkt.

Ik zou graag meer van mijzelf laten zien in een gesprek. Als u door mijn cv en brief net zo enthousiast bent geworden als ik, kom ik graag langs om kennis te maken.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief schrijven: dit moet je weten

Er zijn een paar onmisbare tips die iedereen moet weten over het schrijven van een sollicitatiebrief. Dit zijn de belangrijkste onderdelen om op te letten:

Een pakkende opening van je brief

De eerste zinnen zijn het belangrijkst. Als je hetzelfde schrijft als iedereen, val je niet op. Maar je wil ook professioneel overkomen.

Bekijk eens onze 50 voorbeelden van goede openingszinnen en kies welke bij jou past.

Een goede motivatie schrijven

In het middelste gedeelte van je brief licht je toe wat je in je cv hebt gezet. Vertel over de relevante vaardigheden die je hebt geleerd door je opleidingen en werkervaring.

Ook vertel je hier meer over je motivatie om deze baan te willen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Een goede afsluiting

Je sluit je brief af met een slotzin die uitnodigt tot een gesprek.

Hiermee laat je ook meer van je persoonlijkheid zien, en dat is zeker van belang als onderwijsassistent.

Opmaak sollicitatiebrief

Met een verzorgde brief kom je beter over. Als je in het onderwijs wil werken, moet je het goede voorbeeld kunnen geven!

Let er dus op dat je brief de juiste layout heeft.

Je kunt ook een sollicitatiebrief template gebruiken met een goede opmaak.

Voorbeeld CV Onderwijsassistent

Wist je dat werkgevers pas je brief lezen als je cv een goede indruk maakt?

Naast een goede motivatiebrief heb je dus ook een verzorgd cv nodig.

Lees alles over het maken van een cv als onderwijsassistent, met handige voorbeelden.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?