Voorbeeld sollicitatiebrief Directeur Basisschool

sollicitatiebrief directeur basisschool

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor een Directeur Basisschool? Wij geven je alle tips die je nodig hebt en een mooi voorbeeld ter inspiratie.

De perfecte sollicitatiebrief of motivatiebrief zorgt ervoor dat jij die uitnodiging ontvangt voor een gesprek op jouw basisschool naar keuze.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als directeur in het primair onderwijs.

Gebruik het voorbeeld als inspiratie en maak je eigen brief persoonlijk en op maar voor de functie. Heel veel succes!

Wat doet een Directeur Basisschool?

Een directeur of schoolleider in het primair onderwijs heeft de leiding over één of meerdere basisscholen en voert het beleid uit van een overkoepelend onderwijsorgaan. Vaak staat de directeur ook zelf voor de klas.

Daarbij heeft hij of zij een controlerende en adviserende rol, om de kwaliteit van het onderwijs te bewaken en verbeteren. De directeur is ook aanspreekpunt voor de ouders en externe organisaties.

Voorbeeld sollicitatiebrief Directeur Basisschool

Om je te helpen hebben we een voorbeeld brief gemaakt. Breng jouw persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat je vaardigheden zijn, om te bewijzen dat jij de perfecte kandidaat bent.

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Via mijn oud-collega [gezamenlijke kennis] werd ik gewezen op de openstaande vacature voor een schoolleider bij [naam organisatie]. Na 10 jaar met veel plezier in mijn huidige functie als adjunct-directeur bij basisschool [naam], ben ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mijn ambitie is om leiding te geven aan een kleinere school, dus u begrijpt waarom mijn hart sneller ging kloppen toen ik de vacature las.

Al tijdens mijn stages op de PABO werd duidelijk dat ik het best functioneer in een hecht team. Ik treed graag op als verbinder en motivator. Na een aantal jaren voor de klas, kreeg ik bij [vorige basisschool] de kans om een training leiderschap te volgen en kreeg extra taken als adjunct-directeur. Met veel plezier heb ik bijdragen geleverd aan het vernieuwen van onze onderwijsmethodes en bedrijfsvoering. De laatste jaren voelde ik echter de behoefte aan meer korte lijntjes en verbinding.

Mijn collega’s waarderen mij om mijn integriteit en groot verantwoordelijkheidsgevoel. In mijn vrije tijd volg ik de ontwikkelingen in het primair onderwijs op de voet. Mijn talent om te anticiperen en beleid te ontwikkelen met een sterke visie zet ik graag in op uw school. Ik ben ervan overtuigd dat ik door mijn ervaring en vaardigheden op alle fronten voldoe aan de functie-eisen en een waardevolle bijdrage kan leveren als directeur én collega.

Natuurlijk kan ik niet alles kwijt in deze brief, dus ik kom graag op een kennismakingsgesprek om de organisatie te proeven en mijn bevlogenheid in het echt te tonen.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook onze andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Na een goede brief is het belangrijk

  • dat je herinnerd wordt door de lezer
  • dat hij of zij je cv gaat lezen
  • dat hij of zij je wil uitnodigen voor een gesprek

Lees alles wat je moet weten voor het schrijven van een goede brief inclusief tips, sterke openingszinnen, een overtuigende motivatie, slotzinnen en een mooie layout van je brief.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Cv voorbeeld Directeur Basisschool

Je cv is nog belangrijker dan je brief.

Hiermee laat je pas echt zien wat je in je mars hebt.

Tenminste, als je weet hoe je een goed cv moet maken.

Om je te helpen hebben we een sterk voorbeeld cv voor de functie van Directeur Basisschool gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?