Voorbeeld sollicitatiebrief voor een slager (medewerker)

Heb je een leuke vacature gevonden voor slager of medewerker in een slagerij maar worstel je met de sollicitatiebrief? Dan helpen we je graag op weg met een gratis voorbeeld motivatiebrief. In dit artikel geven we je handige tips en voorbeelden van sollicitatiebrieven die geschikt zijn voor vacatures in de slagerij.

sollicitatiebrief slager

Wat doet een medewerker in een slagerij?

Of je nu slager bent of verkoopmedewerker, in een slagerij is het hard werken. Je begint vaak al vroeg in de ochtend met de voorbereidingen voor de dag, het snijden van het vlees en de preparatie van dagverse vlugklaar producten. Ook moet de winkel brandschoon zijn en dat alles voordat de eerste klant naar binnen stapt.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Werken in de slagerij is aanpoten, maar vaak erg gezellig omdat je in een enthousiast team werkt met hart voor het vak.

Spreekt het werken in een winkel je aan? Heb je affiniteit met vleesproducten? Ben je al slager of werk je als verkoopmedewerker in een winkel en wil je de overstap maken naar de slagerij? Laat je enthousiasme spreken in je sollicitatiebrief.

Moeite met schrijven?

Put inspiratie uit de voorbeeldbrief die we voor je opgesteld hebben. Zo kom jij snel op gesprek bij de slagerij van je keuze.

Voorbeeld sollicitatiebrief

Je kunt deze sollicitatiebrief uiteraard nog aanpassen aan je persoonlijke situatie en eigen schrijfstijl, zodat hij helemaal bij jou en bij de vacature past.

Beste [heer/ mevrouw] [voor- en achternaam],

Mijn naam is [naam] en ik zag de vacature van [naam vacature] bij uw slagerij. Meteen wist ik dat deze baan me op het lijf is geschreven. Zelf kom ik graag bij de slager en hoewel ik mijn vaste favorieten heb, vind ik het leuk om elke keer weer wat nieuws te proberen. De sfeer van een slagerij vind ik fantastisch. De gezelligheid van het team en de kennis die de medewerkers hebben van de producten, daar kijk ik altijd van op. Ik zou daar zelf ook graag deel van uitmaken.

Door mijn huidige functie [bijv verkoopmedewerker bij een notenbar] en ook door mijn functies hiervoor weet ik wat het inhoudt om er elke dag te staan voor je klanten. Om ze welkom te laten voelen en van goed advies te voorzien. Ik vind het leuk om een band op te bouwen met klanten en ze te inspireren ook eens wat anders te proeven. Ook weet ik dat de representativiteit van de winkel een belangrijk onderdeel is van de beleving die de klant heeft met de zaak. Ik ben daar best kritisch op en probeer deze continu te verbeteren.

Ik heb nog niet eerder in een slagerij gewerkt, maar ben iemand die graag en veel kookt en op familiefeesten regelmatig de hapjes verzorgd, dus ik heb zeker affiniteit met de producten. Ik leer snel, ben flexibel qua uren en zou graag bij u aan de slag gaan.

Ik hoop mijn motivatie in een persoonlijk gesprek met u te mogen toelichten.

Vriendelijke groeten,
[naam]
[contactgegevens]

Sollicitatiebrief tips

Je sollicitatiebrief hoeft niet heel lang te zijn, het is belangrijker wát je vertelt. Mensen die in een slagerij werken hebben passie voor het vak en houden van het ambacht. Ze verwachten dat van jou als sollicitant ook.

Ook al heb je nog geen werkervaring in een slagerij, het is heel belangrijk dat je in je sollicitatiebrief aangeeft dat het je leuk lijkt om met vleesproducten te werken. Dat je er affiniteit mee hebt, leergierig bent en er snel wil leren. Belangrijk is ook dat je gastvrij overkomt. Je werkt namelijk de hele dag voor klanten. Zij verwachten van jou een vriendelijke en kundige service.

Heb jij die kwaliteiten in je? Zet het in je brief! Maak het persoonlijk. Je weet wat het inhoudt om in een winkel te staan, om klanten te bedienen. Dus schrijf in je brief dat je het leuk vindt en er goed in bent. Als jij enthousiast overkomt in je brief, kom je ook enthousiast over in de winkel. En dat is precies waar ze naar op zoek zijn!

Bekijk ook de handige lijst met positieve openingszinnen voor je sollicitatiebrief evenals tips voor een sterke slotzin van je sollicitatiebrief.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Meer sollicitatiebrief tips.

Cv voorbeeld medewerker Slagerij

We hebben ook een cv voorbeeld gemaakt voor een Medewerker Slagerij. Gebruik dit als inspiratie voor jouw eigen cv.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?