Voorbeeld sollicitatiebrief Belastinginspecteur

sollicitatiebrief belastinginspecteur

Heb je de ideale vacature gevonden bij de Belastingdienst als inspecteur? Een enthousiaste en professionele motivatiebrief zorgt ervoor dat jij die uitnodiging ontvangt voor een sollicitatiegesprek.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld van een sollicitatiebrief als belastinginspecteur of controleur bij de Belastingdienst.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gebruik het voorbeeld als inspiratie bij het maken van je eigen motivatiebrief zodat hij past bij jou en de functie waar je op reageert.

Wat doet een Belastinginspecteur?

De belastingdienst is een van de grootste werkgevers van Nederland en heeft altijd behoefte aan veel verschillende expertises.

Bij de Belastingdienst kun je op verschillende afdelingen aan de slag als controleur of inspecteur. Afhankelijk van de afdeling waar je werkt, controleer je inkomende aangiften, bezwaren en verzoeken.

Laat zien dat jij de geschikte kandidaat bent door aan te tonen dat jij de functie aankunt met concrete voorbeelden van jouw ervaring, kennis en vaardigheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief Belastinginspecteur

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Door mijn affiniteit met wiskunde werd mij al vroeg verteld dat ik bij de Belastingdienst zou moeten werken. Toch koos ik ervoor om het bedrijfsleven in te gaan na mijn bachelor. Door mijn collega werd ik gewezen op de mogelijkheid om bij uw organisatie door middel van een leertraject aan de slag te gaan als controleur. Van de vacature voor het traineeship op uw afdeling werd ik erg enthousiast, dus ik stel mij graag voor als kandidaat.

Ik rondde een jaar geleden mijn Hbo Bachelor Bedrijfskunde af en ging meteen aan de slag bij mijn stagebedrijf als assistent manager. Hoewel ik veel plezier haalde uit de leidinggevende taken, begon het toch te kriebelen om meer met cijfers te werken. 

Tijdens mijn studie heb ik als bijbaan bijles in wiskunde en economie gegeven. Daardoor heb ik mijn rekenvaardigheid goed op peil gehouden, maar het was ook een sociaal beroep, waarbij ik soms streng moest optreden naar de leerlingen. Dit heeft mijn communicatieve vaardigheden enorm verbeterd.

Ik hecht als persoon veel waarde aan juistheid en volledigheid, maar wil me ook inzetten voor mensen. Bij de Belastingdienst kan ik me inzetten voor de maatschappij met mijn eigen talenten. Daarom zou ik graag instromen in uw traject om mijn talenten optimaal te benutten. Graag kom ik binnenkort persoonlijk mijn motivatie en cv toelichten.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief schrijven

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met schrijven. Let daarbij goed op de opbouw van een motivatiebrief. Gebruik zoveel mogelijk actieve werkwoorden bij het geven van voorbeelden van je ervaring en persoonlijkheid.

Bekijk ook de complete gids voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Openingszin

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar, omdat de recruiter binnen slechts een paar seconden besluit of het de moeite waard is om verder te lezen.

Bekijk eens deze 50 effectieve openingszinnen om zelf te gebruiken.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Motivatie

Het middelste gedeelte van je brief gebruik je voor je motivatie.

Ervaren recruiters zullen je brief snel scannen en meteen naar dit gedeelte zoeken. Hierin geef jij namelijk aan waarom jij geschikt bent voor de functie van belastinginspecteur.

Probeer de brief een beetje persoonlijkheid te geven en zorg ervoor dat het geen kopie is van je cv.

Afsluiting brief

Nadat je je best hebt gedaan op je brief wil je natuurlijk sterk afsluiten. Een zelfverzekerde, persoonlijke en uitnodigende slotzin laat een blijvende indruk achter.

Inspiratie nodig? Neem een voorbeeld aan deze effectieve afsluitingen.

Cv voorbeeld Belastinginspecteur

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een professioneel cv voorbeeld voor belastinginspecteur gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?