Het vinden van vacatures op linkedIn

LinkedIn is het belangrijkste professionele netwerk op het internet. Het biedt een aantal interessante mogelijkheden om vacatures te vinden.

Hieronder worden de 5 belangrijkste manieren beschreven om vacatures te vinden via LinkedIn.

1. Hoofdnavigatie vacatures

Of je LinkedIn nu op de laptop bekijkt of op je smartphone, je kunt altijd direct naar de ingang vacatures om hier de laatste vacatures te zien die voor jou interessant zijn.

LinkedIn maakt zelf een selectie op basis van je profiel. Zorg dus dat je de basis van LinkedIn op orde hebt. Stel emailmeldingen (alerts) in zodat je dagelijks de laatste vacatures in je mailbox krijgt. Ook kun je interessante vacatures opslaan zodat je ze later snel kunt terugvinden.

2. De zoekfunctie

De meest snelle en effectieve manier om vacatures te vinden is via de zoekfunctie. Tenminste, als je weet waar je naar zoekt. Voer een zoekwoord in die relevant is voor de vacature die je zoekt en go!

Je kunt vervolgens bij de zoekmachine de zoekresultaten verfijnen. Overigens is het aan te raden om via optie 1 te bekijken welke functietitels gangbaar zijn voor de baan die jij zoekt.

3. De bedrijfspagina

Als je al een bedrijf in gedachten hebt waar je graag wil werken dan kun je direct naar die bedrijfspagina op LinkedIn en daar naar het tabblad Carrières. Hier vind je alles op het gebied van solliciteren bij dit bedrijf en natuurlijk ook de vacatures. Ook staan hier de profielen van mensen die een ingang in de organisatie kunnen zijn.

4. Vacature groepen

Er zijn groepen op LinkedIn die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van vacatures. Zo heb je de groep Vacatures, maar als je wat verder kijkt, zul je er een heleboel meer vinden. Sommigen zijn gespecialiseerd in een bepaalde branche, anderen toegespitst op de provincie waarin je woont.

Wil je op de hoogte gehouden worden van vacatures bij jou in de regio, meld je dan aan voor de groep Vacature voor jou. Het is een besloten groep, maar als ze je toelaten krijg je een overzicht te zien van de verschillende provincies waarvoor ze vacatures selecteren.

5. Geheime tip: functie invullen

Voer de naam in van de functie die je ambieert in de zoekfunctie. Je krijgt nu alle updates te zien waar jouw trefwoord in is aangetroffen, maar ook vacatures en updates van personen die een switch hebben gemaakt en deze functie bekleden bij een andere werkgever.

Mensen die een nieuwe baan hebben aangenomen, hebben een oude werkplek verlaten. Wat als hun eerdere werkgever nog geen goede vervanger heeft gevonden? Kijk in het profiel van de persoon in kwestie waar hij/zij hier voor werkte. Spreekt die werkgever je aan? Trek je stoute schoenen aan en benader het bedrijf. Succes!

Lees meer over solliciteren en social media.

Gratis Professioneel CV nodig?

Maak een onweerstaanbaar CV in 3 simpele stappen!

Gratis CV templates >>