Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief Horeca medewerker

sollicitatiebrief voorbeeld horeca medewerker

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Hieronder hebben we een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een Horecamedewerker. Achter de bar, in de bediening als ober of in de keuken. Pas onderstaande template aan naar jouw situatie en maak ‘m geheel op maat.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Heel veel succes met het schrijven van jouw brief!

Voorbeelden sollicitatiebrief Horeca medewerker

Bekijk onderstaande voorbeeld motivatiebrieven voor een functie in de horeca.

Voorbeeld sollicitatiebrief met ervaring

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Op uw website ben ik de interessante vacature van [functietitel] tegengekomen en in deze brief wil ik graag nader toelichten waarom ik de juiste kandidaat voor deze functie ben.

Momenteel werk ik fulltime bij [naam organisatie] waar ik onze klanten bedien achter de bar, aan tafel en ook als algemene gastheer. Daarnaast heb ik de organisatie geholpen om een inzichtelijk en werkbare planning voor het team te maken zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Ook tijdens mijn opleiding [naam opleiding] heb ik diverse bijbaantjes gehad in de horeca. Als barmedewerker en als ober bij een goed aangeschreven restaurant. 

Nu ben ik toe aan een volgende stap en uw vacature spreekt mij erg aan. Het betekent nog meer afwisseling en contact met klanten. Wat het vak van [functietitel] voor mij zo leuk maakt is het menselijk contact. Ik houd ervan om gasten in de watten te leggen en voor een aangenaam verblijf te zorgen. Ik functioneer optimaal in een dynamische omgeving waarin hard gewerkt moet worden en kan mij dan ook goed staande houden in stressvolle situaties. 

Ik omschrijf mezelf als een zeer gemotiveerde en kundige horecamedewerker die altijd bereid is om een stapje extra te doen. Ik ben netjes en representatief, heb veel kennis van zaken en ben sociaal en communicatief vaardig. Het werken in wisselende diensten ben ik als horecamedewerker gewend en daar ben ik dan ook zeer flexibel in. Graag maak ik verder kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[jouw voor- en achternaam]

Bekijk nog meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Voorbeeld sollicitatiebrief zonder ervaring

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Toen ik de vacature van [functietitel] gisteren tegen kwam werd ik helemaal blij en wilde meteen solliciteren. In deze brief wil ik graag nader toelichten waarom ik de juiste kandidaat voor deze functie ben.

Momenteel werk ik fulltime bij [naam organisatie] waar het enorm van belang is om hard te werken. Ik functioneer optimaal in een dynamische omgeving waarin hard gewerkt moet worden en kan mij dan ook goed staande houden in stressvolle situaties. Ik ben een echte aanpakker en heb oog voor de klanten en hun wensen. Door mijn mensenkennis weet ik personen goed in te schatten en op de juiste manier te benaderen.

Daarnaast ben ik een echte teamplayer en werk graag in een gedreven team waarbinnen ruimte is voor humor en gezelligheid. Ik snap dat het in mijn functie als medewerker bediening van groot belang is de gasten het naar hun zin hebben en tevreden kunnen zijn over zowel het eten en de drankjes als over de bediening. Ik zorg ervoor dat gasten op het juiste moment benaderd worden en zorg daarna dat het hen aan niets ontbreekt.

Het werken in wisselende diensten vind ik geen enkel probleem en daar ben ik dan ook zeer flexibel in. Ik ben netjes en representatief, heb veel kennis van zaken en ben sociaal en communicatief vaardig. Graag maak ik verder kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[jouw voor- en achternaam]

Bekijk nog meer motivatiebrieven zonder ervaring.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen.

Bekijk de nieuwste vacatures

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Meer sollicitatiebrieven horeca

Cv voorbeeld Horeca medewerker

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een horeca medewerker.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Mooie cv template nodig?

popup cv maken