Voorbeeld sollicitatiebrief Horecamedewerker

sollicitatiebrief voorbeeld horeca medewerker

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Hieronder hebben we een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een Horecamedewerker. Achter de bar, in de bediening als ober of in de keuken. Pas onderstaande template aan naar jouw situatie en maak ‘m geheel op maat.

Heel veel succes met het schrijven van jouw brief!

Voorbeeld sollicitatiebrief Horecamedewerker

Geachte heer/ mevrouw [NAAM CONTACTPERSOON],

Op uw website ben ik de interessante vacature van [FUNCTIETITEL] tegengekomen en in deze brief wil ik graag nader toelichten waarom ik de juiste kandidaat voor deze functie ben.

Momenteel werk ik fulltime bij [NAAM ORGANISATIE] waar ik onze klanten bedien achter de bar, aan tafel en ook als algemene gastheer. Daarnaast heb ik de organisatie geholpen om een inzichtelijk en werkbare planning voor het team te maken zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Ook tijdens mijn opleiding [NAAM OPLEIDING] heb ik diverse bijbaantjes gehad in de horeca. Als barmedewerker en als ober bij een goed aangeschreven restaurant. 

Nu ben ik toe aan een volgende stap en uw vacature spreekt mij erg aan. Het betekent nog meer afwisseling en contact met klanten. Wat het vak van [FUNCTIETITEL] voor mij zo leuk maakt is het menselijk contact. Ik houd ervan om gasten in de watten te leggen en voor een aangenaam verblijf te zorgen. Ik functioneer optimaal in een dynamische omgeving waarin hard gewerkt moet worden en kan mij dan ook goed staande houden in stressvolle situaties. 

Ik omschrijf mezelf als een zeer gemotiveerde en kundige horecamedewerker die altijd bereid is om een stapje extra te doen. Ik ben netjes en representatief, heb veel kennis van zaken en ben sociaal en communicatief vaardig. Het werken in wisselende diensten ben ik als horecamedewerker gewend en daar ben ik dan ook zeer flexibel in. Graag maak ik verder kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[JOUW NAAM EN ACHTERNAAM]

Bekijk nog meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief. Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv voorbeeld Horeca medewerker

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een Horeca medewerker.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?