Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief Event Manager

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven. Bekijk 2 voorbeeldbrieven voor de vacature van een Event Manager of Evenementen Manager.

sollicitatiebrief voorbeeld event manager
sollicitatiebrief voorbeeld event manager

Voorbeeld brief Event Manager [MET WERKERVARING]

Beste heer/ mevrouw [Naam contactpersoon],

Naar aanleiding van de openstaande vacature Evenementen Manager en ons interessante telefoongesprek waar we wat dieper op de functie zijn ingegaan, stuur ik u mijn sollicitatiebrief en cv. De geschetste uitdaging is mij op het lijf geschreven omdat ik zeer succesvol verschillende (inter)nationale evenementen heb georganiseerd.

Door mijn uitgebreide ervaring heb ik veel geleerd over het organiseren van complexe evenementen, het leiding geven aan een groep mensen en het halen van keiharde deadlines. Die kennis heb ik in de praktijk aangescherpt omdat het mijn overtuiging is dat je enkel kunt excelleren in deze functie door te doen. Daarnaast is het van belang om aan een team te bouwen dat bestendig is om onder hoge druk te presteren waarbij iedereen boven zichzelf uitstijgt. 

Het is mijn ambitie om jullie volgende evenementen nog groter en succesvoller te maken dan de vorige edities. Met mijn ervaring, mijn netwerk en hoge energie niveau ben ik ervan overtuigd dat ik jullie klanten een onvergetelijke ervaring kan bezorgen. Graag licht ik dan ook mijn brief en cv in een persoonlijk gesprek toe.

Met vriendelijke groet,

[Jouw naam]

Voorbeeld brief Event Manager [STARTER]

Beste heer/ mevrouw [Naam contactpersoon],

Naar aanleiding van de openstaande vacature Evenementen Manager en ons aangename telefoongesprek waar we wat dieper op de functie zijn ingegaan, stuur ik u mijn sollicitatiebrief met curriculum vitae. De geschetste uitdaging is mij op het lijf geschreven omdat ik tijdens mijn opleiding al een belangrijke rol heb gespeeld in de organisatie van [NAAM EVENEMENT].

Door het volgen van diverse colleges en het deelnemen aan projecten gedurende de opleiding [NAAM OPLEIDING] aan de [INSTELLING] in [LOCATIE] heb ik veel geleerd over het organiseren van complexe evenementen en het halen van deadlines.

Die kennis heb ik in de praktijk aangescherpt tijdens mijn stage bij [NAAM ORGANISATIE]. Gedurende een half jaar heb ik onder leiding van de senior sponsor manager de coördinatie van de Nederlandse vrijwilligers bij [EVENEMENT X] op me genomen. Ook heb ik geleerd hoe ik onder hoge druk prioriteiten moet stellen en resultaten kan boeken. 

Het is mijn ambitie om uiteindelijk ooit geheel zelfstandig een evenement te organiseren, en deze functie lijkt mij een perfecte opstap om dit te realiseren. Graag licht ik dan ook mijn brief en cv in een persoonlijk gesprek toe.

Met vriendelijke groet,

[Jouw naam]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief?

Bekijk dan deze gids over het schrijven van de perfecte brief.

Goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar.

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv voorbeeld Event manager

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Bekijk dit professionele cv voor een Event manager.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken