Laatst bijgewerkt op

Sollicitatiebrief voorbeeld Accountant

Ben je op zoek naar sollicitatiebrief die jouw motivatie perfect omschrijft en waarmee je ervoor zorgt dat je een uitnodiging ontvangt? Bekijk dit voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van accountant of assistent accountant.

sollicitatiebrief voorbeeld accountant
Sollicitatiebrief voorbeeld accountant

Voorbeeld sollicitatiebrief Accountant

Gebruik onderstaande voorbeeldbrief ter inspiratie voor je eigen sollicitatiebrief of motivatiebrief.

Pas de brief aan op de vacature en de organisatie.

Beste heer/ mevrouw [naam contactpersoon],

Naar aanleiding van ons aangename telefoongesprek, wil ik graag solliciteren op de functie van [functietitel]. Niet alleen de functie spreekt mij enorm aan maar ook de organisatie en de toekomstmogelijkheden. 

Gedurende mijn opleiding accountancy aan [naam opleiding] heb ik diverse projecten gedaan, waarbij ik veel heb geleerd over administraties beheren, het verzorgen van de fiscale aangifte en het adviseren van klanten op financieel vlak. Deze kennis heb ik in de praktijk omgezet tijdens mijn stage bij [naam stagebedrijf].

Tijdens deze stage heb ik geleerd hoe ik onder druk resultaten kan boeken. Ik heb bewezen dat ik voldoende vakinhoudelijke kennis en uitstekende communicatieve vaardigheden heb. Het coördineren en de omgang met klanten gaat mij niet alleen erg goed af, ik vind het tevens een van de leukste aspecten van het werk. Daarnaast weet ik me snel aan te passen aan verschillende situaties.

Het lijkt mij ontzettend leuk om aan de slag te gaan bij [naam organisatie], omdat ik denk dat de functie  perfect aansluit op de ervaring die ik tijdens mijn studie en stage heb opgedaan. Graag kom ik een keer koffie drinken om mijn cv en motivatie voor de functie van [functietitel] toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

[je naam en achternaam]

Bekijk ook dit voorbeeld sollicitatiebrief voor een boekhouder.

Of bekijk andere sollicitatiebrief voorbeelden.

Hoe schrijf je een sterke motivatiebrief als Accountant?

Een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief bestaat uit de volgende opbouw.

Openingszin

Een goede openingszin voor je motivatiebrief is onmisbaar.

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een perfecte openingszin voor je brief.

Motivatie

Met een sterke motivatie onderscheid jij je van de rest van de kandidaat accountants.

Geef duidelijk aan waarom jij geschikt bent voor de functie en waarom je graag bij deze organisatie zou willen werken.

Je brief is geen herhaling van je cv, dus probeer de lezer te overtuigen van jou kwaliteiten.

Afsluiting

Besteed ook voldoende aandacht aan de afronding van je brief.

Geef aan wat je verwachting is van het vervolg en benoem dat je graag je motivatie in persoon komt toelichten.

Bekijk deze voorbeeld slotzinnen.

Opmaak motivatiebrief

Ook de opmaak van je brief doet er toe.

Zeker voor een Accountant.

Die moeten immers nauwkeurig kunnen werken.

Zorg dus voor een mooi opgemaakt document met een eenvoudig lettertype en zonder spelfouten.

Cv voorbeeld Accountant

Je cv is belangrijker dan je brief.

Zorg er dus in eerste instantie voor dat dit document op orde is.

Om je helpen hebben we een voorbeeld cv accountant voor je gemaakt.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken