Sollicitatiebrief voorbeeld accountant

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van accountant of assistent accountant.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben!

sollicitatiebrief voorbeeld accountant
Sollicitatiebrief voorbeeld accountant
Beste heer/ mevrouw [naam contactpersoon],

Naar aanleiding van ons aangename telefoongesprek, wil ik graag solliciteren op de functie van [functietitel]. Niet alleen de functie spreekt mij enorm aan maar ook de organisatie en de toekomstmogelijkheden. 

Gedurende mijn opleiding accountancy aan [naam opleiding] heb ik diverse projecten gedaan, waarbij ik veel heb geleerd over administraties beheren, het verzorgen van de fiscale aangifte en het adviseren van klanten op financieel vlak. Deze kennis heb ik in de praktijk omgezet tijdens mijn stage bij [naam stagebedrijf].

Tijdens deze stage heb ik geleerd hoe ik onder druk resultaten kan boeken. Ik heb bewezen dat ik voldoende vakinhoudelijke kennis en uitstekende communicatieve vaardigheden heb. Het coördineren en de omgang met klanten gaat mij niet alleen erg goed af, ik vind het tevens een van de leukste aspecten van het werk. Daarnaast weet ik me snel aan te passen aan verschillende situaties.

Het lijkt mij ontzettend leuk om aan de slag te gaan bij [naam organisatie], omdat ik denk dat de functie  perfect aansluit op de ervaring die ik tijdens mijn studie en stage heb opgedaan. Graag kom ik een keer koffie drinken om mijn cv en motivatie voor de functie van [functietitel] toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

[je naam en achternaam]

Niet tevreden met deze sollicitatiebrief?

Vul hier jouw functie in en maak een onweerstaanbare brief binnen 5 min, volledig op maat. Maak eenvoudig een professionele brief.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je motivatiebrief is onmisbaar.

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een perfecte openingszin voor je brief.

Unieke cv templates
Binnen 5 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Kies je template, voer je gegevens in, download je cv en solliciteer op jouw droombaan. Probeer nu gratis!

Mooie cv template nodig?