Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor de functie van Opticien

Wil je graag solliciteren voor de functie als opticien en heb je een sollicitatiebrief? Dan helpen we je graag op weg met een voorbeeld motivatiebrief voor een opticien inclusief praktische tips.

sollicitatiebrief opticien

Wat doet een Opticien?

Een opticien is een oogspecialist die klanten adviseert over oogzorg, zichtklachten bespreekt, oogmetingen afneemt en klanten adviseert over monturen, glazen en contactlenzen.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Je bent meestal werkzaam in een brillenwinkel of optiek.

Spreekt de functie van opticien je aan of ben je al jaren werkzaam als opticien en wil je graag de overstap maken naar een andere of grotere optiek?

Hou je van fashion en ben je op de hoogte van de laatste eyewear trends?

Solliciteer naar een baan in een optiek en put inspiratie uit de voorbeeld sollicitatiebrief die we voor je opgesteld hebben.

Zo kom jij snel op gesprek bij je nieuwe werkgever.

Voorbeeld sollicitatiebrief Opticien

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Bij het zien van uw vacature voor opticien op [website] werd ik meteen enthousiast. In deze brief wil ik graag mijn motivatie toelichten en mezelf kort introduceren.

Twee jaar geleden heb ik mijn studie tot opticien succesvol afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam als opticien bij een kleine optiek met een leuk team. Na mijn studie heb ik mij bij deze optiek verder mogen ontwikkelen binnen het vak. Ik heb bijvoorbeeld een aanvullende studie voor contactlensspecialist mogen volgen. Dit heeft mijn passie voor het vak alleen maar versterkt.

Na deze mooie ervaring ben ik op zoek om mijn functie voort te zetten in een grotere optiek. Het lijkt mij fantastisch om met nieuwe geavanceerdere technieken te werken en hierin verder te groeien. Daarnaast weet ik dat u moderne, modebewuste merken voert qua monturen en ook dat vind ik een belangrijk aspect van het werk.

In de afgelopen 2 jaar ben ik als beginnend opticien stevig in mijn schoenen gaan staan en kan ik zeggen dat ik er enorm veel plezier uit haal om klanten tevreden de zaak te zien verlaten. Het geeft mij veel voldoening om klanten bewust te maken over de mogelijkheden in oogzorg en ze daarin te adviseren.

Ik hoop mijn motivatie in een persoonlijk gesprek met u te mogen toelichten.

Vriendelijke groeten,
[je voornaam en achternaam]
[contactgegevens]

Herschrijf deze brief naar je persoonlijke stijl, zodat hij helemaal bij jou en bij de vacature past.

Of bekijk nog meer sollicitatiebrief voorbeelden ter inspiratie.

Sollicitatiebrief tips Opticien

Ben je op zoek naar tips voor je brief? Bekijk de belangrijkste tips voor het schrijven van een sterke brief en bekijk onderstaande opbouw van een motivatiebrief.

Openingszin

De openingszin van je sollicitatiebrief is erg belangrijk. Dit is namelijk de eerste kennismaking van de lezer met jouw manier van communiceren. Probeer meteen enthousiast en positief te schrijven, zónder heel amicaal te worden in je taalgebruik.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Zeg bijvoorbeeld dat de vacature meteen opviel, je direct aansprak of dat je al een tijdje hoopte dat dit bedrijf een nieuwe vacature zou krijgen.

Toch ontkom je er niet aan om hier een aantal standaard zaken te noemen. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk om al aan het begin van je sollicitatiebrief aan te geven waar je de vacature hebt gezien of gevonden.

Motivatie

Het middendeel van je brief is het belangrijkste.

Hierin vertel je namelijk waarom jij graag de baan wilt hebben en waarom je bij deze optiek wilt werken.

Dus denk even goed na wat je hier gaat schrijven.

Een sterke motivatie kan zomaar zorgen voor een uitnodiging.

Afsluiting

Eindig een sollicitatiebrief nooit heel abrupt. Geef de lezer niet het gevoel ‘zo ik ben klaar, dit was het, ik hoor er wel van’. Je begint positief, dus je eindigt ook positief.

Eindig je sollicitatiebrief met een uitgesproken wens om je cv en je motivatie persoonlijk te komen toelichten. Zeg dat je uitkijkt naar een reactie, dat je hoopt op gesprek te mogen komen of dat je graag langskomt om de mogelijkheden te bespreken.

Wees zelfverzekerd, maar zeker niet arrogant, en hou de afsluiting van je brief zakelijk.

Je sollicitatiebrief helemaal af?

Dan wensen we je veel succes in je sollicitatie als opticien.

Cv Opticien

Naast een brief is je cv het belangrijkste document om een uitnodiging te ontvangen.

We helpen je met een voorbeeld cv Opticien met veel tips en tricks.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken