Voorbeeld sollicitatiebrief voor een bloemist

sollicitatiebrief bloemist

Heb jij een leuke vacature gevonden voor een functie als bloemist? Wil je weten hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft?

De perfecte motivatiebrief zorgt ervoor dat jij die felbegeerde uitnodiging ontvangt voor een gesprek.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als bloemist.

Gebruik het voorbeeld als inspiratie en pas de tekst aan waar nodig, om de brief persoonlijk te maken. Heel veel succes met schrijven!

Wat doet een bloemist?

Als bloemist weet jij alles van planten en bloemen. Bij een bloemenzaak, de bloemenafdeling van de supermarkt of een tuincentrum maak je boeketten om te verkopen. Je stelt kant-en-klare bloemstukken samen, daarnaast werk je met klanten om ter plekke in de winkel boeketten te maken.

Vaak komen er ook verzoeken binnen voor grote orders, zoals rouwboeketten of sierstukken. Het is belangrijk dat je zowel creatief bent als klantvriendelijk.

In je motivatiebrief laat je zien wat jouw persoonlijkheid is en wat je relevante vaardigheden zijn.

Voorbeeld sollicitatiebrief bloemist

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Onlangs hebben we elkaar kort gesproken in uw winkel. Ik zag het bord buiten staan en wist meteen: dit wil ik! Tijdens ons gesprek heb ik beloofd om in een motivatiebrief kort toe te lichten wat mijn werkervaring is. 

Mijn liefde voor bloemen is pas later gekomen. Na mijn middelbare school heb ik eerst een tussenjaar genomen en werkte fulltime bij de servicebalie in de supermarkt. Daar heb ik veel geleerd over klantvriendelijkheid, werken onder druk en problemen oplossen. De bloemenafdeling werd mijn tweede taak en vanaf dat moment merkte ik hoe mooi ik het vond om mensen blij te maken met een boeket.

Na mijn opleiding MBO Florist ben ik meteen aan de slag gegaan in een tuincentrum op de bloemenafdeling. Ik vond het heerlijk om elke dag bezig te zijn met mooie boeketten maken en die op een aantrekkelijke manier presenteren. Voor klanten stelde ik ter plekke stukken samen en adviseerde ook over cadeaus.

Ik zou mijn enthousiasme en creativiteit graag inzetten voor uw winkel. U vertelde dat u iemand zoekt die zich bezig wil houden met etaleren en acties bedenken. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met verrassingen bedenken voor anderen en geef vaak zelfgemaakte cadeaus. Ik weet dus zeker dat ik die creativiteit kan gebruiken.

Ik kom graag nog een keer langs om mijn motivatie toe te lichten. Eventueel kan dit ook telefonisch. Ik stel me graag flexibel op!

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven om je te laten inspireren.

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor het schrijven van de beste sollicitatiebrief.

Een sterke openingszin

Met je openingszin trek je de aandacht. Daarom probeer je om iets anders te schrijven dan verwacht. Pak de aandacht met deze onmisbare tips voor een perfecte openingszin.

Wil je meer voorbeelden lezen? Bekijk deze 50 voorbeelden van goede openingszinnen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Een goede afsluiting

Een goede sollicitatiebrief eindigt met een slotzin die zelfverzekerd, persoonlijk en uitnodigend overkomt. Zo zorg je ervoor dat de werkgever jou herinnert en uitnodigt op gesprek. Bekijk voorbeelden van de beste slotzinnen.

Cv voorbeeld bloemist

Je cv is een belangrijker document dan de brief.

Vandaar dat we ook een voorbeeld cv Bloemist voor je hebben gemaakt.

Doe er inspiratie mee op en maak op basis van het voorbeeld eenvoudig je eigen brief.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?