Voorbeeld sollicitatiebrief Schoonmaakster/ Interieurverzorging

sollicitatiebrief voorbeeld schoonmaakster

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Zoek je een baan in de schoonmaak sector of wil je bij iemand particulier schoonmaken: bekijk deze voorbeeldbrief die gemaakt is voor de vacature van Schoonmaker of Schoonmaakster.

Heel veel succes met het schrijven van jouw brief!

Template voorbeeld sollicitatiebrief Schoonmaakster/ Interieurverzorging

Geachte heer/ mevrouw [NAAM CONTACTPERSOON],

Met interesse las ik op [WEBSITE/ KRANT/ ETC] dat u een openstaande vacature heeft voor een schoonmaakster. Middels deze brief wil ik u graag mijn motivatie voor deze baan toelichten en u ervan overtuigen dat ik de juiste kandidaat ben.

Ik weet hoe heerlijk het is om [THUIS/ OP KANTOOR] te komen en dat alles helemaal schoon is, lekker ruikt en opgeruimd is. Bij mij thuis is het ook altijd spik en span en dit probeer ik ook voor mijn klanten te bereiken. Toen mijn kinderen het huis uit gingen vond ik het ontzettend leuk om weer te gaan werken. Ik ben als schoonmaakster bij verschillende kleine kantoren in de buurt aan de slag gegaan. Het geeft mij veel voldoening om alles weer netjes en schoon te maken.  

Het zou voor mij erg leuk zijn om als [FUNCTIE TITEL] bij [NAAM ORGANISATIE] in dienst te gaan. Het lijkt me heerlijk om het gebouw van boven tot beneden te leren kennen en alles zo schoon en opgeruimd mogelijk te krijgen. Ook verheug ik me op het contact met uw medewerkers. Even een praatje maken en mensen erop attenderen hoe ze de boel netjes kunnen houden, zonder hen tegen de borst te stoten: een uitdaging, zo weet ik uit ervaring. Maar wel een heel leuke uitdaging!

Ik hecht veel waarde aan hygiëne en zie daarom niet snel iets over het hoofd. Ik werk tijdens het schoonmaken altijd zeer gestructureerd zodat alles aan de beurt komt. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik welke schoonmaakmiddelen het beste werken en kan ik alles snel weer op orde krijgen. Ik ben echt een schoonmaakster van de oude stempel, eentje die van aanpakken weet! Ik ben sociaal, betrouwbaar en representatief. Het liefst werk ik in een uniform zodat mensen mij snel herkennen als schoonmaakster, mochten zij een opmerking of een vraag hebben over de interieurverzorging.

Hopelijk heb ik u van mijn enthousiasme en vakkundigheid kunnen overtuigen in deze brief. Schoonmaakster binnen uw bedrijf zal mij veel voldoening geven en ik ben ervan overtuigd dat u uw werkplek snel weer ziet blinken! Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten tijdens een persoonlijk gesprek.

Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[NAAM]

Bekijk nog meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief. Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Wist je dat je cv veel belangrijker is dan je brief?

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Vacatures van Indeed
Hoe krijg je gegarandeerd een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek?
Ontdek 5 CV geheimen die je concurrentie niet toepast

Mooie cv templates nodig?