Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een medewerker tuinbouw

Heb jij een leuke vacature gevonden voor een functie als medewerker in de tuinbouw en wil je weten hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft? Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als tuinder. Gebruik het voorbeeld en pas hem aan om de brief persoonlijk te maken.

sollicitatiebrief tuinbouw

Voorbeeld sollicitatiebrief medewerker tuinbouw

In de tuinbouw werk je als tuinder aan het kweken en telen van gewassen in de glastuinbouw of buitenteelt.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Je specialiseert je vaak in een bepaald soort gewas, zoals bomen, bloemen of groenten, of een bepaald soort teelt.

In je motivatiebrief laat je zien wat jouw persoonlijkheid is en wat je relevante vaardigheden zijn en waarom jij graag wil werken bij de beoogde organisatie.

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Afgelopen donderdag hebben we elkaar telefonisch gesproken. Ik had wat vragen over het schema en de locatie tijdens de inwerkperiode. Tijdens ons gesprek heb ik beloofd om in een motivatiebrief kort toe te lichten wat mijn werkervaring is.

Op het vmbo zat ik op een aoc en stroomde door naar een Mbo-opleiding Land- en Tuinbouw, richting Teelt en Techniek. Ik voelde me daar goed op mijn plek, omdat ik graag met mijn handen bezig ben en hou van afwisselend werk. Mijn interesse ging in het bijzonder uit naar de teelt van kasgroenten.

Tijdens verschillende stages en bij mijn huidige werkgever deed ik ervaring op met alle aspecten van zowel handmatige als mechanische teelt, maar ook met orders rapen en verzenden. Daarom spreekt de omschrijving in de vacature voor Allround Medewerker Tuinbouw mij erg aan: ik heb met alle genoemde werkzaamheden ervaring.

Het komende jaar ben ik fulltime beschikbaar en flexibel inzetbaar. Ik heb eigen vervoer en vind het dus geen probleem om naar verschillende locaties af te reizen. Ik kom graag een keer persoonlijk langs om mijn motivatie en cv toe te lichten. 

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven om een passende brief te schrijven.

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor het schrijven van de beste sollicitatiebrief. Als je liever zelf iets schrijft, heb je hier zeker iets aan.

Hieronder lichten we de belangrijkste tips alvast uit.

Een sterke openingszin

Met je openingszin trek je de aandacht. Zeg iets opvallends of maak het persoonlijk, daar kun je zo creatief of zakelijk in zijn als je wil.

Pak de aandacht met een goede openingszin.

Een goede slotzin

Minstens zo belangrijk als de openingszin is je afsluiter. Zo zorg je ervoor dat je uitnodigt om jou op gesprek te vragen.

Bekijk ook onze voorbeelden van goede slotzinnen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Cv voorbeeld medewerker tuinbouw

Bekijk dit gratis voorbeeld van een cv voor een medewerker tuinbouw.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken