Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Kapper

sollicitatiebrief kapper

Wil jij aan de slag als kapper of haarstylist? Een goede motivatiebrief zorgt ervoor dat jij op sollicitatiegesprek mag bij die leuke kapperszaak.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als kapper.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gebruik het voorbeeld en pas de tekst aan zodat de brief past bij jouw persoonlijkheid en specialisme. Veel schrijfplezier!

Wat doet een kapper?

Als kapper of haarstylist knip, verzorg en style je het haar van klanten. Je hebt technische kennis over de verschillende behandelingen, die je geleerd hebt op een vakopleiding. Kapper is daarnaast een heel sociaal beroep, omdat je direct contact hebt met klanten.

In je motivatiebrief laat je zien wat jouw persoonlijkheid is en wat je vaardigheden zijn als kapper.

Voorbeeld sollicitatiebrief kapper

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Onlangs hebben we elkaar kort telefonisch gesproken naar aanleiding van uw openstaande vacature. Na het telefoontje ben ik nog enthousiaster geworden over uw kapperszaak. Graag stel ik me voor als de creatieve allround kapper die u zoekt.

Mijn doel als haarstylist is om mensen blijer naar buiten te laten lopen. Er gaat niets boven een glimlach van een tevreden klant. Daarom doe ik altijd iets extra’s: ik luister goed naar wat de klant wil, maar geef ook advies over wat ik denk dat bij diegene past.

Drie jaar geleden rondde ik de [naam opleiding] af en ging meteen aan de slag als junior stylist bij [naam kapperszaak]. Daar leerde ik in de praktijk meer over kleurtheorie en de nieuwste technieken. Nu wil ik graag aan de slag bij een salon die gespecialiseerd is in haarkleuring, met meer eigen verantwoordelijkheden.

Ik werk graag zelfstandig in een team, waarbinnen ik mijn creativiteit kan inzetten. In mijn vrije tijd hou ik me veel bezig met mode en styling, en ik zou mezelf omschrijven als een verzorgend type. Vrienden en familie komen altijd naar mij toe voor advies en dat geef ik graag.

Kortom, ik zou graag mijn bijdrage willen leveren aan uw kapperszaak als nieuwste lid van het team stylisten. Graag kom ik een keer persoonlijk kennismaken en meer toelichting geven bij mijn cv en motivatie.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere voorbeelden van sollicitatiebrieven voor inspiratie voor jouw persoonlijke brief.

Sollicitatiebrieven schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor het schrijven van de beste sollicitatiebrief.

Let er ook op dat je veel voorkomende fouten op je sollicitatiebrief zoveel mogelijk vermijdt. 

Een sterke openingszin

Met je openingszin trek je de aandacht en nodig je uit om verder te lezen. Bedenk dus een opvallende en persoonlijke openingszin.

Bekijk ter inspiratie een van onze vele voorbeelden van goede openingszinnen.

Een goede afsluiter

Een goede sollicitatiebrief sluit je af met een slotzin die zelfverzekerd, persoonlijk en uitnodigend overkomt. Zo vergroot je de kans dat je op sollicitatiegesprek mag komen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Cv voorbeeld kapper

Als je op zoek bent naar een baan als kapper dan wil je ook een goede indruk maken met je cv. Bekijk een goed cv voorbeeld voor een kapper of haarstylist.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!