Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief Online Marketeer/ Marketing functie (gratis template)

sollicitatiebrief voorbeeld online marketeer

Wij hebben een perfect uitgewerkte sollicitatiebrief voor de functie van een Marketeer, een Online Marketeer of meer algemene Marketing functie uitgewerkt.

Bekijk het voorbeeld goed en probeer te bekijken hoe je de zinnen kunt gebruiken in je eigen brief.

De opbouw van de brief is bijvoorbeeld een mooie manier om jouw kwaliteiten op te sommen:

  • In de eerste van de drie redenen benoem je waarom jij geschikt ben voor de vacature. Vertel je een persoonlijk verhaal die een van de gevraagde competenties raakt.
  • In de tweede en derde reden kun je aansprekende voorbeelden uit je huidige werksituatie gebruiken.

Zorg ervoor dat je de belangrijkste kernwoorden uit de vacaturetekst laat terugkomen in je brief. Probeer de belangrijkste vereisten te beantwoorden met concrete en gedetailleerde verhalen over jouw werkende (en persoonlijke) leven.

Heel veel succes!

Voorbeeld sollicitatiebrief online marketeer/ online marketing

Hieronder staat een goed voorbeeld van een motivatiebrief voor een functie als online marketeer, SEO/ SEA consultant, social media expert of generieke online marketeer.

Beste [NAAM CONTACTPERSOON],

Wat werd ik enthousiast bij het zien van de vacature van [FUNCTIE TITEL]. Er zijn 3 redenen waarom ik gemaakt ben voor deze functie en zou heel graag mijn toegevoegde waarde voor [NAAM ORGANISATIE] willen toelichten.

Ten eerste ben ik lichtelijk geobsedeerd door alles wat met online te maken heeft. Ik vind het heerlijk om ook in mijn vrije tijd artikelen te lezen over [RELEVANT ONDERWERP] op websites zoals [RELEVANTE WEBSITES, BLOGS ed]. Mijn [VRIENDIN/VRIEND] klaagt geregeld of ik niet liever Netflix wil kijken samen op de bank.

Ten tweede ben ik al bijna [X] jaar werkzaam in het online marketing vak. Het afgelopen jaar heb ik veel bereikt als online marketeer bij [ORGANISATIE X]. Ik heb geholpen om de conversie van de 3 slechtst presterende productfunnels te optimaliseren met als resultaat een stijging van 32%, 45% en 78% (!). Daarnaast heb ik een systeem opgezet waarmee ze realtime de kosten vs opbrengst kunnen meten van de verschillende SEA campagnes.

En in de laatste plaats ben ik gefascineerd door de psychologie die komt kijken bij het verkopen van producten en diensten online. Als je eenmaal weet wat werkt, kun je dit toepassen op meerdere plekken binnen je online omgeving.

Ik denk dat mijn achtergrond en interesses zeer goed aansluiten bij [NAAM ORGANISATIE] en ik kom heel graag een keer kennis maken om mijn cv en motivatie verder toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

[JOUW NAAM]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Niet tevreden met deze sollicitatiebrief?

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv online marketeer

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een voorbeeld van een cv voor een online marketeer gemaakt.

En daarnaast:

Mooie cv template nodig?

popup cv maken