Laatst bijgewerkt op

Sollicitatiebrief Hovenier voorbeeld

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van hovenier. Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief schrijft. Gebruik het voorbeeld ter inspiratie om je eigen motivatiebrief te schrijven.

sollicitatiebrief hovenier

Wat doet een Hovenier?

Een hovenier is iemand die zich professioneel bezig houdt met het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groenobjecten zoals bestrating, vijvers en parken. Vaak worden ook de termen tuinman, tuinier(der), tuinder of het chique landschapsarchitect genoemd.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

De taken van een hovenier kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant en de aard van het project, maar over het algemeen omvatten ze de volgende activiteiten:

  • Tuinontwerp: helpen bij het maken van een ontwerp voor een tuin of buitenruimte. Ze kunnen advies geven over plantensoorten, indeling, bestrating, waterpartijen en andere elementen van het tuinontwerp.
  • Tuinaanleg: verantwoordelijk voor het aanleggen van tuinen volgens het eerdere ontwerp. Denk aan het planten van bomen, struiken, bloemen en andere planten, gazons, het aanleggen van paden en terrassen, en het plaatsen van tuinstructuren zoals schuttingen, pergola’s of tuinhuisjes.
  • Tuinonderhoud: Hoveniers voeren regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat de tuin er gezond en verzorgd uitziet. Denk hierbij aan het snoeien van planten, het maaien van gazons, het wieden van onkruid, het bemesten van de grond en het bewateren van planten.

Voorbeeld sollicitatiebrief hovenier

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

[Naam gezamenlijke kennis] adviseerde me bij u te solliciteren naar de functie van hovenier. Fijn dat ik u afgelopen woensdag nog even heb gesproken en bij deze stuur ik u mijn sollicitatie.

Als klein kind was ik al gefascineerd door al het groen om mij heen. Altijd hielp ik mijn vader met zijn tuin en mensen in de buurt met hun tuinen. En jaren later vind ik dit nog steeds het mooiste vak ter wereld!

Als ervaren hovenier heb ik een passie voor het aanleggen en renoveren van tuinen, het aanleggen van terrassen, vijvers en het planten van gewassen, struiken en bomen. Als hovenier heb ik de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan projecten voor particulieren.

Nu ben ik op zoek naar een volgende stap en zou ik graag bij uw organisatie willen werken omdat [geef de 2 belangrijkste redenen]. Ik ben een zeer gemotiveerde en hard werkende tuinman die altijd bereid is om een stapje extra te doen. Ik heb veel kennis van zaken en ben sociaal en communicatief vaardig. Met plezier geef ik in een mondeling gesprek een toelichting op mijn cv en motivatie.

Met vriendelijke groet,

[jouw voornaam en achternaam]

Bekijk meer sollicitatiebrief voorbeelden.

Een goede openingszin voor je brief

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar.

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een sterke openingszin.

Bekijk de nieuwste vacatures

Mooie cv template nodig?

popup cv maken