fbpx

5 Originele manieren om te solliciteren [+VOORBEELDEN]

Een degelijke sollicitatiebrief, een strategisch cv of een paar slimme telefoontjes binnen je netwerk.

Niet de meest originele manier van solliciteren 🙁

Ben jij op zoek naar andere manieren van solliciteren?

Wij hebben 5 hele leuke en originele voorbeelden om inspiratie op te doen als je echt wil opvallen.

Solliciteren met een billboard

Na veel pech gehad te hebben met solliciteren huurde Adam Pacitti een billboard. En naast dit billboard bouwde hij de site EmployAdam.com. Naar aanleiding hiervan kreeg hij 60 banen aangeboden.

Solliciteren via YouTube

Solliciteren via YouTube levert steeds meer succesverhalen op. Matthew Epstein solliciteerde bij Google als product marketeer bij het Google Product Marketing Team. Hij plaatste een video-sollicitatie op Youtube om hierin zijn kwaliteiten te laten zien. Het filmpje was een groot succes op internet. Het ging zelfs viral, maar helaas Matthew werd niet aangenomen bij Google.

Maar dat betekende niet dat de video geen succes had voor Matthew. Hij ontving maar liefst 20 aanbiedingen van investeerders om zijn eigen merk te starten. Hij zou hierbij de personificatie van het merk worden. Hij zélf zou het merk worden. Alle 20 aanbiedingen sloeg hij echter af. Hij ging aan de slag bij een start-up in San Francisco genaamd SigFig.

Solliciteren via Google

Alec Brownstein, een Creatieve copywriter uit de VS, besloot om Google Adwords advertenties te plaatsen die zouden verschijnen zodra 5 top creative directors bij reclamebureau Y&R zichzelf zouden Googlen.

En de Adword campagne leidt naar het CV op Alec’s website. Zijn video is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube! Een mooi voorbeeld om snel in contact te komen met de werkgever van je dromen!

Solliciteren via Pinterest

Wanda Catsman maakte een profiel op Pinterest met een board getiteld “Ik zoek werk”.

Dit cv deelde ze vervolgens via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Haar visuele prikbord bevat een mengsel van bedrijven waarvoor ze gewerkt heeft, referenties, interesses, links naar Social Media en een digitaal visitekaartje met een QR-code.

Het gevolg was dat ze massaal geretweet en gedeeld werd en nu een baan heeft als Content & Communitymanager bij Quebble.com!

Solliciteren via een eigen website

Je kunt natuurlijk ook zelf een website inrichten op het zoeken naar een baan. Zoals bijvoorbeeld Eline Boele heeft gedaan op www.elinezoektwerk.nl.

En met succes!

De website heeft een mooie vormgeving en is duidelijk en helder ingericht.

Welke manier van solliciteren je ook kiest, de bovenstaande manieren kosten veel tijd, energie en creativiteit. Als je het doet, moet je het ook goed doen.