Advies en tips voor je sollicitatie van bekende Nederlanders

Ook bekende Nederlanders hebben te maken gehad met het zoeken van een baan en sollicitaties.

Hieronder geven bekende Nederlanders adviezen en tips aan de hand van hun eigen loopbaan.

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens

Geluk speelt een grote rol bewijst Beau van Erven Dorens.

‘Na twee jaar van mislukte sollicitaties met gelogen cv’s mocht ik in ’97 als economieredacteur beginnen bij Veronica Nieuwsradio. Op mijn eerste werkdag werd bekend dat de stekker uit het programma ging, omdat het geld op onverklaarbare wijze was verdwenen. Op dat moment kwam er op de redactie een fax binnen: “Talkradio gaat beginnen!” Toen heb ik gesolliciteerd en mocht ik bij een gebrek aan dj’s al snel zelf presenteren. Alleen maar ouwehoeren en grappen maken.

Dat was het begin.

Van Erven Dorens zou echter nooit lang op die stoel van presentator zijn gebleven als hij niet scherp en geestig was geweest.

Bron: www.intermediair.nl

Sylvie Meis

Sylvie van der Vaart
Sylvie van der Vaart

Sylvie Meis:

Ik hoorde nooit bij het knappe, populaire groepje. Ik ben altijd een strebertje geweest, bezig met hoge cijfers en het goed doen. Dat wordt niet fijn gevonden. (…) Het heeft me altijd dwarsgezeten dat ik geen universiteit heb gedaan. Ik had er waarschijnlijk niks mee gedaan, maar het was leuk geweest om te kunnen zeggen dat ik doctorandus ben.

Bron: Volkskrant Magazine, Nr 533 | 18 dec 2010

Johan Cruijff

Johan Cruijff
Johan Cruijff

Johan Cruijff:

Ik weet heel goed wat ik kan, en ik weet nog beter wat ik niet kan. Dat zijn bijna altijd de dingen waar je geen interesse in hebt. Als je ergens geen interesse in hebt, heb je er ook geen verstand van. Voor de dingen waar ik slecht in ben, zoek ik mensen. En dan heb ik er helemaal geen moeite mee om te luisteren.

Snelheid wordt vaak verward met inzicht. Als ik eerder ga lopen dan de rest, lijk ik sneller.

Bron: De Volkskrant, zaterdag 20 november 2010

Arie Boomsma

Arie Boomsma
Arie Boomsma

Toen ik terugkwam uit Amerika was ik 24. Ik was nog helemaal niet bezig met een visie op werk, deed ook weinig met mijn talenten, nou ja, hooguit met mijn uiterlijke talenten – ik deed wat modellenwerk. Verder werkte ik in de kroeg. Tamelijk kansloos zeg je? Ja, dat was het wel ja, maar ik had er plezier in.

Het beste advies dat ik ooit kreeg: Als kind ben ik opgegroeid met allerlei vreemde vogels om me heen. Mijn ouders namen voortdurend mensen in huis op: schizofrenen, ex-gevangenen… Zonder dat mijn ouders dat zelf zo benoemden, gaven ze me op die manier het advies: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden als je het moeilijk hebt.

Bron: www.intermediair.nl

Nalden

nalden
Nalden

Zijn naam is ontleend aan zijn voormalige website nalden.net. Of eigenlijk is de naam van deze site ontleend aan een bijnaam die hij op de middelbare school kreeg. Zijn echte naam gebruikt hij niet meer, Nalden heet gewoon Nalden. Op de website blogt hij over lifestyle, van muziek tot design en van gadgets tot kunst.

Nalden:

Ik wist nooit wat ik wilde worden. Ik woonde in Wilnis en omdat daar verder niks te beleven was, speelde ik veel met internet. Op mijn twaalfde begon ik voor mijn vader een websiteje te bouwen. Ik zat maar wat te klieren. Ik deed het vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid.

Bron: www.intermediair.nl

Weet jij wat je waard bent?
Laat je LinkedIn profiel of cv bekijken en ontvang een gedetailleerde analyse van jouw marktwaarde!
Snel, anoniem en kosteloos.

Nadja Hupscher

Nadja Hupscher
Nadja Hupscher

Ik solliciteerde een keer bij het NIPO. Dat was in zo’n tijd dat al mijn vrienden daar werkten. Je studeerde, dus zat je in de horeca of ging je naar het NIPO. Want het was gewoon het allermakkelijkste baantje ooit! Je hoefde alleen maar de telefoon op te nemen en ‘ja’ of ‘nee’ in te toetsen. En IK werd niet aangenomen! Ik was echt de enige.

Daarbij hoefde je nog niet eens te solliciteren; het was meer een soort voorstellen. En IK werd niet aangenomen! Toen voelde ik me echt o-lie-dom. Of dat ik niet werd aangenomen bij een of andere kroeg omdat ik de pannen niet zou kunnen optillen. Nou ja!

Bron: www.woordkracht.nl

Weet jij wat je salaris zou moeten zijn?
Upload je cv en ontvang een gedetailleerde analyse van jouw cv en marktwaarde!
Snel, anoniem en kosteloos.

Mooie cv template nodig?