5 Geheimen voor een verpletterend sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprekken zijn bijna hetzelfde als op vakantie gaan met je schoonfamilie. Een noodzakelijk kwaad dat vrijwel nooit zo slecht uitpakt als je van tevoren gedacht had. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een recruiter er niet op uit om jou het leven zuur te maken. En al helemaal niet om ervoor te zorgen dat het gesprek een mislukking wordt.

sollicitatiegesprek
He, je bent eigenlijk best aardig!

Hieronder volgen de 5 belangrijkste geheimen voor het voeren van een verpletterend sollicitatiegesprek.

1. Straal vertrouwen uit

Het beste advies dat we kunnen geven is vertrouwen in jezelf te hebben. Je bent niet voor niks zover gekomen.

Vergeet niet dat een sollicitatiegesprek een van de weinige momenten is waarop narcisme wordt geaccepteerd en misschien zelfs omarmd. Er loopt een dunne scheidslijn tussen vertrouwen en arrogantie, maar tijdens het gesprek moet je zoeken naar een mooi evenwicht.

2. Lees tussen de regels door

Bijna iedereen heeft ooit de vraag gehad:

Wat zijn je sterke en zwakke punten?”

Gek genoeg wil de recruiter hier niet echt weten wat jij denkt wat je sterke punten en zwakke punten zijn. De reden dat deze vraag al meer dan een eeuw niet is veranderd, is omdat het zoveel weggeeft over de kandidaat.

Ben je voorbereid?

Nogmaals, deze vraag is al een eeuw niet veranderd.

Waarom heb je deze vraag niet zien aankomen?

Heb je een idee van je eigen vaardigheden en capaciteiten?

Hoe groot is je zelfkennis en hoe denk je dat anderen over jou denken?

Het is daarnaast ook leuk voor een recruiter om te kijken hoe mensen proberen om hun ‘zwakten’ in een (niet zo nederige) sterkte om te zetten. Dit toont creativiteit, bedachtzaamheid en het vermogen om negatieve zaken te veranderen in positieve.

Het vermogen om je antwoord te verwoorden en articuleren is hier eigenlijk het enige wat telt.

3. Gedraag je als een stalker

Google is je nieuwe beste vriend. Voordat je begint aan het gesprek moet je alles te weten komen over je toekomstige werkgever. Google het, Facebook het, en bestudeer hun LinkedIn pagina alsof je nog nooit iets beter te doen hebt gehad in je leven.

En als je het geluk hebt te weten met wie je het gesprek hebt..

..stalk hem of haar!

Kennis is macht en we leven in de 21e eeuw waar een eenvoudige Google-zoekopdracht je kan helpen te schitteren tijdens je sollicitatiegesprek.

4. Laat iets geks van jezelf zien

Vertel subtiel iets over jezelf waardoor de recruiter je nog herinnert tussen alle andere kandidaten. Test je verhaal eerst even uit op een aantal mensen in je naaste omgeving zodat je een beetje weet hoe het landt.

Als je hebt deelgenomen aan een aparte sport (onderwater hockey), je hebt een eigen bedrijf opgezet in je studententijd of je bent opgegroeid in Afrika, vermeldt dit dan tijdens het gesprek.

Houd het kort en en probeer je gesprekspartner niet te vervelen. Laat zien dat je een mooie persoonlijkheid hebt en goed in de nieuwe werkomgeving zou passen.

5. Neem geen genoegen met minder

Veel mensen gaan een sollicitatiegesprek in wanhopig op zoek naar een baan. Of het nu gaat om persoonlijke financiële stress of omdat het je droombaan lijkt, probeer altijd relaxed te blijven.

En onthoud:

Het is net zo belangrijk voor jou om je voor te bereiden op hun vragen als het is voor hen om zich voor te bereiden op jouw vragen.

Neem geen genoegen met minder. Ga een gesprek nooit zo wanhopig in, dat je vergeet om jezelf af te vragen “is dit echt wat ik graag wil doen?”

Vergeet niet om te glimlachen en te ademen gedurende het hele sollicitatieproces. Het is slechts een gesprek, het is niet meer dan een baan.

Hoewel het misschien het antwoord is op al je gebeden, het is niet het einde van de wereld als je de baan niet krijgt. Als je goed bent voorbereid en gekwalificeerd, zal de rest wel op zijn plek vallen.

Gratis Professioneel CV nodig?

Maak een onweerstaanbaar CV in 3 simpele stappen!

Gratis CV templates >>