Voorbeeld van een algemene sollicitatiebrief

sollicitatiebrief voorbeeld algemeen
Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Hieronder hebben we een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor ieder type vacature.

Maak de brief persoonlijk door binnen de ‘brackets’ zelf iets in te vullen en je brief op die manier aan te passen aan de vacature.

Maar beperk jezelf niet en probeer ervoor te zorgen dat het echt JOUW sollicitatiebrief wordt.

Voorbeeld sollicitatiebrief algemeen

Geachte [HEER OF MEVROUW ACHTERNAAM CONTACTPERSOON],

Bij het zien van uw vacature voor [FUNCTIENAAM] in/op [MEDIUM, zoals WEBSITE, TIJDSCHRIFT of KRANT] was ik meteen enthousiast. Het is precies de functie en werkomgeving waar ik op dit moment in mijn carrière naar op zoek ben. [TOELICHTING op waarom jij zo enthousiast bent].

Na mijn opleiding [NAAM OPLEIDING] heb ik ervaring opgedaan in [RELEVANT VOOR DE FUNCTIE] bij verschillende organisaties. Zo heb ik de laatste [AANTAL JAREN] gewerkt als [FUNCTIETITEL] bij [ORGANISATIE], waar ik mij vooral heb kunnen ontwikkelen op het gebied van [RELEVANTE VAARDIGHEDEN/ ERVARING]. [VERTEL KORT IETS OVER JEZELF: welke ervaringen heb je, wat sluit aan op de functie-eisen in de vacature, waarom ben juist jij geschikt voor deze baan].

In mijn huidige baan houd ik mij vooral bezig met [noem AANTAL BELANGRIJKE RESULTATEN die jij hebt bereikt]. Nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. In mijn werk zou ik namelijk graag meer [waar ben jij naar op zoek in je nieuwe baan?] terugzien. Specifiek deze taken zie ik terug in de functie van [FUNCTIETITEL] bij uw organisatie. Bovendien houd ik van de [BELANGRIJKE ASPECTEN van de branche waarin je solliciteert, bijvoorbeeld afwisseling, vrijheid, resultaatgerichtheid, het dienstverlenend of internationaal karakter etc]. De door u geboden functie lijkt me daarom een mooie uitdaging waarin ik mijn kennis van [RELEVANTE GEBIEDEN: specifieke vaardigheden, taalkennis, computerkennis etc.] en mijn [je BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN: bijvoorbeeld creativiteit, proactieve houding, klantgerichtheid, nauwkeurigheid, leidinggevende capaciteiten] kwijt kan.

Uiteraard licht ik een en ander graag toe in een persoonlijk gesprek. Ik kijk met belangstelling uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

[VOORNAAM & ACHTERNAAM]

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief?

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief?

Bekijk dan onze gids voor het schrijven van een professionele sollicitatiebrief.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Sollicitatiebrief template

Het oog wil ook wat.

Zorg er daarom voor dat je brief er piekfijn uit ziet.

Maak gebruik van deze gratis sollicitatiebrief templates.

Mooie cv template nodig?