Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Rector Voortgezet Onderwijs

sollicitatiebrief rector

Je hebt een interessante vacature gevonden voor de functie van Rector in het Voortgezet Onderwijs (VO). Wij helpen je met het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

In dit artikel vind je een goed en gratis voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een Rector in het Voortgezet Onderwijs.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gebruik het voorbeeld als inspiratie en maak je brief persoonlijk. Succes met schrijven!

Wat doet een Rector in het voortgezet onderwijs?

Als Rector VO ontwikkel, implementeer en evalueer je het beleid van de school. Je geeft daarnaast leiding aan het personeel, onderhoudt alle externe contacten en maakt beslissingen over budget en andere beleidskeuzes. Het adviseren over toekomstig beleid is afhankelijk van de rol van het bestuur van de onderwijsorganisatie. Als dit bestuur zelf de adviserende functie heeft, vervul je als rector meer een uitvoerende rol.

Breng je persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat je vaardigheden zijn, om te bewijzen dat jij de kandidaat bent die ze zoeken. Want het is geen makkelijke tijd voor scholen op dit moment.

Voorbeeld sollicitatiebrief Rector

Beste [heer/mevrouw naam contactpersoon],

Na 15 jaar ervaring op verschillende middelbare scholen ben ik ervan overtuigd dat niet zomaar iedereen een school kan leiden. Een directeur op het voortgezet onderwijs moet een bevlogen persoonlijkheid hebben, met passie voor het onderwijs zoals u aangeeft in de vacature. En daar ben ik het helemaal mee eens. Daarom zou ik heel graag willen solliciteren op deze uitdagende functie. Ik vertel u graag in deze brief waarom ik zeer geschikt ben voor deze mooie positie.

Ten eerste heeft het leiding geven bij mij van jongs af aan altijd al in het bloed gezeten. Naast mijn studie [naam opleiding] had ik een bijbaan als ploegleider in de supermarkt, waarbij ik snel doorgroeide tot leidinggevende van een aantal supermarkten in [locatie]. Dit was een uitdagende tijd, waarin ik al veel leerde over personeelsmanagement.

Ten tweede heb ik de juiste werkervaring opgedaan om deze functie succesvol te vervullen. Als docent kon ik altijd al daadkrachtig optreden en motiverende feedback geven, niet alleen aan leerlingen maar ook aan collega’s. Al snel werd ik gepromoveerd naar verschillende coördinerende functies, om uiteindelijk als directeur aan de slag te gaan bij [naam school]. Met veel plezier heb ik mij ingezet voor het toezien op de juiste uitvoering van het beleid, maar ook de doorontwikkeling. 

En als laatste lijkt mij juist de [naam school] een enorme interessante uitdaging vanwege het type leerling en de grootte van de school. Ik heb veel trainingen gevolgd om [type onderwijs] te beheersen en ben nu op zoek om dit verder in de praktijk te brengen. Graag wil ik mij verbinden aan deze nieuwe plek om het beste uit de school én de leerlingen te halen. 

Graag licht ik mijn motivatie en ambities graag toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

 Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids voor het schrijven van een opvallende sollicitatiebrief gemaakt.

Opbouw brief

De opbouw van een sollicitatiebrief is niet zo moeilijk. Er gelden een paar standaard regels die je goed moet toepassen. De invulling zelf is het moeilijkste.

Probeer je motivatie te verpakken in een verhaal. Wie ben jij en waar kom je vandaan?

Waarom ben je de geschikte kandidaat voor de functie en waar kun jij je in onderscheiden?

Een sterke openingszin

Wist je dat de lezer van je sollicitatiebrief binnen een paar seconden besluit of die het lezen waard is? Een goede openingszin is dus onmisbaar. Pak de aandacht met een opvallende zin die uitnodigt om verder te lezen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Bekijk ter inspiratie deze tips voor een perfecte openingszin. Of neem een voorbeeld aan deze 50 effectieve openingszinnen.

Een goede afsluiting van de brief

Na een goede brief wil je blijvende indruk achterlaten. Een zelfverzekerde, persoonlijke en uitnodigende zin is wat je nodig hebt om succesvol af te sluiten. Lees hier 15 voorbeelden van de beste slotzinnen.

Cv voorbeeld rector voortgezet onderwijs

Je cv is nog belangrijker dan je brief. Hiermee laat je pas echt zien wat je in je mars hebt. Tenminste, als je weet hoe je een goed cv moet schrijven. Om je te helpen hebben we een sterk voorbeeld cv voor de functie van Rector gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?