Sollicitatiebrief mondhygiënist inclusief voorbeeld

sollicitatiebrief mondhygiënist

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van mondhygiënist.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief gaat schrijven.

Voorbeeld brief mondhygiënist

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Naar aanleiding van ons prettige gesprek afgelopen [dag dat je contact hebt gehad] wil ik heel graag solliciteren op de functie van mondhygiënist.

Van jongs af aan heb ik wat gehad met tanden: de tandarts en op latere leeftijd de orthodontist vond ik altijd ontzettend interessant. Na mijn middelbare school heb ik dan ook gekozen voor de studie [naam studie] in [naam stad opleiding]. En nu nog steeds na jaren werkervaring weet ik dat ik op de juiste plek zit.

Na mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in [noem je specialisatie(s)]. Daarnaast kan ik ook alle taken vervullen van een tandartsassistente zoals mondonderzoek, röntgenfoto's en gebitsafdrukken, in kaart brengen van tandvleescondities en het uitvoeren van anamneses. Daarnaast vind ik het belangrijk om uitgebreid voorlichting te geven zodat we de meeste tandproblemen kunnen voorkomen.

Mijn collega's omschrijven mij als nauwkeurig, sociaal en altijd vrolijk. Een van mijn belangrijkste taken is ervoor zorgen dat patiënten zich snel op hun gemak voelen aangezien een groot aantal het spannend vindt om op bezoek te komen. 
Wat me aanspreekt in uw team is de kleinschaligheid. Een tandarts met een receptionist en een mondhygiënist. Ik denk dat je daarmee het beste de patiënten kunt helpen. Met mijn kennis en ervaring ben ik ervan overtuigd een goede aanvulling te zijn op uw organisatie.
 
In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie verder aan u willen toelichten.

Met vriendelijke groet,

[jouw voornaam en achternaam]

Goede openingszin brief

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is heel belangrijk.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?