Sollicitatiebrief medewerker binnendienst (+ voorbeeld)

sollicitatiebrief medewerker binnendienst

Ga je binnenkort solliciteren en ben je op zoek naar een brief?

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van Medewerker binnendienst.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief gaat schrijven.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Voorbeeld brief Medewerker binnendienst

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Met veel interesse zag ik in [bron vacature] de vacature voor de functie van [functietitel]. Na ons telefoongesprek van afgelopen [noem datum] ben ik nog enthousiaster geworden. Bijgevoegd leest u mijn motivatie.

Al van jongs af aan ben ik commercieel ingesteld. Na mijn studie Commerciële Economie ben ik aan de slag gegaan als commercieel medewerker bij [naam organisatie]. Hier heb ik mij geweldig kunnen ontwikkelen op het gebied van [noem belangrijkste competentie]. Ik behoorde tot de topverkopers van het bedrijf en de voldoening die dit met zich meebracht was prachtig.

Het leukste aan medewerker binnendienst vind ik dat geen dag hetzelfde is. Bij mijn huidige werkgever ben ik voornamelijk bezig met [noem je belangrijkste resultaat] en het onderhouden van de contacten met bestaande en nieuwe klanten. Dit zorgt voor een dynamisch werkveld waar ik mij helemaal in thuis voel.

Nu ben ik op zoek naar meer uitdaging en verwacht dit te kunnen vinden bij uw organisatie. In een persoonlijk gesprek zou ik graag verder willen toelichten wat ik voor u kan betekenen.

Met vriendelijke groet,

[jouw voornaam en achternaam]

Opmaak brief

De manier waarop je de sollicitatiebrief opmaakt, lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo van belang, maar kan wel degelijk een beslissende factor zijn.

Het laat zien dat je oog hebt voor detail en iets op een duidelijke en nette manier kunt presenteren.

Beiden zijn eigenschappen waar een recruiter altijd naar op zoek is.

Bovendien worden brieven die netjes zijn opgebouwd met een mooie lay-out sneller en beter gelezen door de recruiter.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?