Voorbeeld sollicitatiebrief Beleidsadviseur

sollicitatiebrief beleidsadviseur

Solliciteer op een baan als beleidsadviseur of beleidsmedewerker met een sterke sollicitatiebrief.

Vind je het lastig om een sterke brief te schrijven?

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Dan bieden we je graag wat inspiratie.

Hieronder gaan we dieper in op de functie van beleidsadviseur en helpen we je op weg met een voorbeeld van een passende motivatiebrief.

Wat doet een Beleidsadviseur?

Een beleidsadviseur is een beleidsmedewerker bij de overheid, in de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven.

Als beleidsadviseur ‘maak’ je letterlijk beleid door bestaand beleid te optimaliseren.

Je signaleert veranderingen op regionaal en landelijk niveau en schrijft adviezen en rapporten om in te spelen op deze verschuivingen.

Als beleidsadviseur controleer je de bestaande werkwijzen en bekijk je of de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Een beleidsadviseur heeft een uitdagende maar veelzijdige functie.

Voorbeeld sollicitatiebrief Beleidsadviseur

Is dit een functie die bij je past? We hebben een voorbeeldbrief voor je opgesteld die jij kunt inzetten om op gesprek te komen bij je nieuwe werkgever.

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

De vacature van beleidsadviseur zag ik vorige week op [website] en werd meteen enthousiast. Ik heb op [datum] al telefonisch contact gehad met [naam + functie] voor wat inhoudelijke informatie over de functie, en ben er nu volledig van overtuigd dat zowel uw organisatie als uw vacature uitstekend bij me passen. Ik wil me daarom graag aan u voorstellen.

Momenteel werk ik als beleidsmedewerker bij gemeente [plaats]. Het is een middelgrote gemeente niet ver van mijn woonplaats. Ik heb hart voor die regio en werk dan ook hard aan passend beleid in elke situatie. Graag zou ik de overstap maken naar een beleidsfunctie in het onderwijs. Dit lijkt me een aantrekkelijke werkplek, omdat je in een dynamische omgeving werkt en met goed beleid positief kan bijdragen aan de leerervaring van zovelen. U bent een toonaangevend instituut dat ik al enige tijd met interesse volg, en ik zou me graag inzetten om het beleid in uw organisatie te optimaliseren.

Als collega ben ik resultaatgericht, ondernemend en een echte teamspeler. Ik weet dat je juist door anderen te motiveren en overtuigen tot draagvlak en de beste resultaten komt. Dat maakt mij tot een echte verbinder. Ik ben het best op mijn plek in een sociale, dynamische omgeving.

Ik hoop mijn motivatie in een persoonlijk gesprek met u te mogen toelichten en kijk dan ook met belangstelling uit naar uw reactie.

Vriendelijke groeten,
[naam]
[contactgegevens]

Deze voorbeeldbrief dient ter inspiratie.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Pas hem aan, zodat hij past bij jouw eigen verhaal en situatie.

We geven je nog enkele aanvullende tips voor een perfecte sollicitatiebrief.

  • Lees de vacaturetekst goed door en bestudeer de gestelde eisen aan ervaring, opleiding en persoonskenmerken. Naar welke eigenschappen en kwaliteiten wordt gevraagd? Als ze van jou op toepassing zijn, laat ze dan terugkomen in je sollicitatiebrief. Zo laat je meteen zien dat jij op die vlakken al de ideale kandidaat bent.
  • Begin positief. Een correcte opening is erg belangrijk voor de toon die je zet voor de rest van je brief. Het belangrijkste is hier dat je enthousiast overkomt. Enthousiast én positief.
  • Sluit ook positief af. Nadat jij hebt verteld waarom je denkt de ideale kandidaat te zijn, spreek je de wens uit om op gesprek te komen. Laat duidelijk merken in je brief dat je er zin in hebt!
  • Let op de lengte van de sollicitatiebrief.
  • Bedenk dat de layout van je sollicitatiebrief ook erg belangrijk is.
  • Lees nog meer tips voor een sterke sollicitatiebrief.

Alles afgevinkt?

Dan wensen we je veel succes met je sollicitatie als beleidsadviseur!

Cv voorbeeld Beleidsadviseur

Ben je ook op zoek naar een goed voorbeeld cv voor een Beleidsadviseur?

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?